STICHTING Health for Nepal      
Steun de kansarme kinderen;  NL 72 INGB 0007747860
 
 

Project Mindervaliden.

Daar waar mogelijk voorzien wij als stichting ook in rolstoelen en andere benodigde hulpmiddelen. Hieronder een kleine voorstelling van blije Nepaleesjes.


Lolita... our Nepali angel

Tijdens onze reis in december 2014-2015 werden we gevraagd door de moeder van Lolita om naar haar huisje te komen omdat daar haar zwaar gehandicapte dochter lag. We voldeden aan haar verzoek en schrokken wat we daar zagen. 

Lolita was tot haar 19 jaar helemaal gezond, studeerde goed totdat ze pijn achter in haar rug kreeg. Deze pijn is haar fataal geworden en ze kon niet meer lopen en zitten. Het werd steeds erger en uiteindelijk kon ze ook niet meer praten en vervormden haar handen en voeten. Haar moeder zorgt nu al 7 jaar voor haar en het erge is dat ze al 7 jaar op een houten tafel ligt. Helemaal doorgelegen en veel pijn.

Bij ieder bezoek gaan wij met tranen in onze ogen weg, zeggen dat we van haar houden en dat we zeker voor een bed met matras gaan zorgen. Het is bijna zover, alleen de financiële middelen ontbreken nog.

Mocht u willen doneren voor een bed met matras dan kunt u dit overmaken op ons banknummer: NL72INGB0007747860 tnv Stichting Health for Nepal ovv Lolita.

Oktober 2017

Met een arts en verpleegkundige van MCC hebben we Lolita bezocht. Het waterbed was geen lang leven beschoren. Helaas! Waarschijnlijk omdat het op houten planken lag. Haar rug was doorgelegen maar ze was blij ons te zien. Er wordt een verslag gemaakt met de mogelijkheden voor onze engel. In ieder geval gaan we op pad voor een matras zodat ze voorlopig niet zo hard ligt en er zal gekeken worden naar medicatie zodat ze niet zo verkrampt. Nog tijdens onze reis konden we Lolita haar matras bezorgen. Wat was ze blij! 

Toch hopen we ooit nog een mooie donatie te krijgen voor een echt ziekenhuisbed met zeer zacht matras voor onze lieve Lolita.

Maart 2017

Yes! Lolita ligt op haar waterbed.... wat is ze blij en wij ook! Hiermee is ook dit project volbracht.

 

Januari 2017

De stellage voor de watertank is dan toch eindelijk een feit en zoals beloofd hebben we gezorgd dat er een watertank geleverd is zodat het bed van Lolita gevuld en ververst kan worden.

 

Augustus 2016

Het waterbed voor Lolita is een feit en wordt overhandigd aan haar ouders. Zowel de ouders als Lolita zijn zichtbaar blij. Taak aan de vader om een stellage te bouwen om een watertank op te plaatsen. Zodra deze klaar is zullen wij als stichting de watertank aanleveren.